Disable Preloader

УЧЕШЋЕ НА САВЕТОВАЊУ СА ОРГАНИЗАТОРИМА АКЦИЈА ДОБРОВОЉНОГ ДАВАЛАШТВА КРВ И ДОБРОВОЉНИМ ДАВАОЦИМА КРВИ

Црвени крст града Новог Сада, у сараднји за Заводом за трансфузију крви Војводиние, је и ове године oрганизовао у оквиру Програма едукативно мотивационог рада у области добровољног давалаштва крви Саветовање на тему добровољног давалаштва крви, које се  одржало у Кладову од 10-12. октобра у Хотелу „Ђердап“.

Из наше ОО Црвеног крста радника покрајинских органа управе и служби, кренуло је 13 учесника. Уназад неколико година путујемо заједно са добровољним даваоцима из Скупштине града.

На Саветовању је учествовало 136 добровољних давалаца крви и сарадника а међу њима, као гости, традиционално учествују и даваоци из  Хрватске, Босне и Македоније.

Циљ овог саветовања је подизање свести о култури добровољног давања крви, стицање вештине комуникације и позитивног приступа према потенцијалним и вишеструким добровољним даваоцима крви.

Кроз предавања и радионице које имају за сврху да нас припреме за правилно и успешно организовање акција едуковали су нас еминентни стручњаци из ове области.

Едукације волонтера су начин да се људи укључе у промоцију добровољног, ненаграђеног и анонимног давања крви и начин да се дође до нових волонтера и давалаца крви.

Као обавезан део семинара је и дружење са учесницима, тако да је после радног дела за све учеснике организован излет - крстарење Дунавом. Провели смо дивно поподне крстарећи Дунавом између обала румунског града Турну Северин и Кладова.

Организована је и свечана вечера на којој су именовани сарадници  и секретари Основних организација црвеног крста а љубазно особље хотела је свакој дами уручило по ружу као знак пажње. 

Недеља пре подне је била резервисана за обилазак Хидроелектране „Ђердап“, где нас је  водич спровео кроз хидроелетрану и успут смо чули о историји тог краја као и о почетку и току градње Хидроелектране.

У поподневним часовима смо кренули за Нови Сад са успутним стајањем кроз Ђердапску клисуру где смо могли видети предивну природу и Дунав у свој својој лепоти и величини.