Disable Preloader

Писмо председника СССНС чланству

Поштоване колегинице и колеге,

Овим путем захваљујем се свим члановима Савеза самосталних синдиката града Новог Сада и општина који су у четвртак, 17.07.2014.године присуствовали протесту против системских закона који уништавају радништво Србије. Поносан сам што смо заједно демонстрирали храброст, достојанство и културу протеста.
Од уторка до четвртка са радницима из целе земље, под шаторима сам боравио у Пионирском парку у Београду. Сведок сам невиђене репресије власти, блокаде медија, хапшења наших челних људи, сатанизовања и ширења неистина или модерно речено - спиновања кроз медије. Премијер Владе Републике Србије добро је испекао занат као министар информисања деведесетих година. Међутим, што више напада у медијима видим и чујем, чвршћег сам уверења да смо на правом путу и да нам то раде из немоћи, у паничном страху од истине, од народа. Објективне процене поткрепљене фотографијама и снимцама говоре да је између 12000-14000 људи било на протесту. Власт каже 4000. Већина медија такође, додајући да ми нисмо задовољни одзивом. Да се зна-ми смо задовољни стварним одзивом, али нисмо задовољни извештавањем већине “независних” медија у Србији! Нека се затварају очи пред стварношћу. Биће нас све више и више. Борба тек почиње и зато вас молим да се свакој акцији одазовемо у још већем броју. Доћи ће дан када нас заиста неће моћи добро пребројати јер нам се неће моћи сагледати крај!
Нећемо да будемо најамни радници у сопственој земљи. Тражимо само да радимо и од свог рада да живимо животом достојним човека!

С поштовањем,

Владимир Гвозденовић
Председник Градског већа
Савеза Самосталних Синдиката Новог Сада