Disable Preloader

УЧЕШЋЕ НА САВЕТОВАЊУ

УЧЕШЋЕ НА САВЕТОВАЊУ СА ОРГАНИЗАТОРИМА АКЦИЈА ДОБРОВОЉНОГ ДАВАЛАШТВА КРВИ И ДОБРОВОЉНИМ ДАВАОЦИМА КРВИ -  КЛАДОВО 2015

Црвени крст града Новог Сада, у сарадњи за Заводом за трансфузију крви Војводине, је и ове године oрганизовао у оквиру Програма едукативно мотивационог рада у области добровољног давалаштва крви Саветовање на тему добровољног давалаштва крви, које се  одржало у Кладову од 02-04. октобра у Хотелу „Ђердап“.

Из наше ОО Црвеног крста радника покрајинских органа управе и служби, кренуло је 19 учесника.

На Саветовању је учествовало 135 добровољних давалаца крви и сарадника а међу њима, као гости, традиционално учествују и даваоци из  Хрватске, Босне и Македоније.

Циљ овог саветовања је подизање свести о култури добровољног давања крви, стицање вештине комуникације и позитивног приступа према потенцијалним и вишеструким добровољним даваоцима крви.

Кроз предавања и радионице које имају за сврху да нас припреме за правилно и успешно организовање акција едуковали су нас еминентни стручњаци из ове области.

Едукације волонтера су начин да се људи укључе у промоцију добровољног, ненаграђеног и анонимног давања крви и начин да се дође до нових волонтера и давалаца крви.

Као обавезан део семинара је и дружење са учесницима, тако да је после радног дела за све учеснике организован излет - крстарење Дунавом. Провели смо дивно поподне крстарећи Дунавом између обала румунског града Турну Северин и Кладова.

Недеља пре подне је била резервисана за обилазак ископина „Диана“. Диана је старо римско војничко утврђење изграђено 100-101. године нове ере. Налази се на археолошком налазишту Караташ уз сам Дунав и на стенама Ђердапске клисуре.

У поподневним часовима смо кренули за Нови Сад са успутним стајањем кроз Ђердапску клисуру где смо могли видети предивну природу и Дунав у свој својој лепоти и величини.